meta data for this page
Hva er FAU
Når du har barn på skolen, er du automatisk en del av Foreldrerådet. Foreldrerådet velger representanter til Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) – én eller flere fra hvert trinn. Til sammen utgjør de et utvalg som skal ha mulighet til å påvirke skolehverdagen og være en konstruktiv samarbeidspartner for skolen. FAU kan komme med råd og innspill, men også ta opp saker på eget initiativ.
FAU på Nordtvet
Hvordan FAU er organisert og hvilke oppgaver det har, varierer fra skole til skole. På Nordtvet har det tidligere vært slik at alle klassekontaktene var med i FAU, men det fungerte dårlig da det sjelden det var tilstrekkelig antall representanter på møtene til at man fikk vedtatt noe som helst. Derfor ble det en praksis hvor de som ønsket å være med i FAU av medlemmer i Foreldrerådet kunne bli med i FAU. Vedtektene til FAU ble derfor endret for å gjenspeile dette. Ved et nytt skoleår har det tatt tid før et nytt FAU har vært operativt på grunn av at noen slutter, og at årsmøtet ofte ikke ble gjennomført før i oktober. Derfor har årsmøtet nå vært gjennomført i vårsemesteret slik at FAU kunne være operativt fra skolen starter opp igjen etter sommerferien og dette muliggjør også å få til en erfaringsoverføring. Foresatte fra 1. trinn vil selvfølgelig være velkomne til å bli med umiddelbart.
Informasjon legges ut på vår hjemmeside https://faunordtvet.no/ og på vår Facebookside https://www.facebook.com/FAUNordtvetskole/ .
Det meste av informasjonen på vår hjemmeside kan oversettes til mange språk
Hva gjør FAU
- fremme fellesinteressene til foreldre/foresatte
- medvirke til at foreldre/foresatte tar aktivt del i arbeidet for å skape et godt skolemiljø
- bidra til et godt samarbeid mellom hjem og skole<
- legge til rette for positiv utvikling hos elevene
- skape kontakt mellom skolen og nærmiljøet
FAU kan blant annet
- bidra i utviklingsarbeid i skolen
- bidra til utvikling av et trygt læringsmiljø for elevene
- bidra til å følge opp plan for et trygt og godt skolemiljø
- gjennomføre sosiale tiltak for elevene
- være med på utforming av skolens mål og få et godt samarbeid mellom hjem og skole
- diskutere saker som tas opp i politiske utvalg i kommunen, skolens samarbeidsutvalg, elevrådet og foreldremøter
- +++